Nieuws

'Carnaval in Heerenveen, verdedigers redden Feyenoord en klad erin bij PSV'

'Carnaval in Heerenveen, verdedigers redden Feyenoord en klad erin bij PSV'

12 februari - 07:10 Laatste update: 16:36

Het voetbalweekend vloog weer razendsnel voorbij. PSV wist ondanks een valse start in Volendam met grote cijfers te winnen van FC Volendam. Verder won Feyenoord de Rotterdamse derby en verloor Ajax tegen SC Heerenveen. VoetbalNieuws.nl peilt de opinie in de Nederlandse ochtendkranten.

‘Trainingspartijtje voor Heerenveen’

Ajax verloor in het Abe Lenstra stadion met 3-2 van SC Heerenveen. De Amsterdammers begonnen slecht aan de wedstrijd en kwamen op een 3-0 achterstand. In het Algemeen Dagblad is columnist Willem van Hanegem dan ook niet te spreken over de prestatie van Ajax. "Heerenveen kon voor de pauze opbouwen alsof het een trainingspartijtje was." Wie vooral geen indruk heeft achtergelaten op Van Hanegem is Jordan Henderson. "Henderson peddelde er een beetje tussen. Begrijp me niet verkeerd, het was niet alleen zijn schuld. Maar in wedstrijden waarin Ajax ver naar voren wil worden de ruimtes enorm groot."

‘Carnaval in Friesland’

Waar het meest over nagesproken wordt is het moment vlak voor tijd, waar Ajax op 3-3 leek te komen. Er kon geen uitsluitsel worden gegeven of de bal helemaal over de doellijn kwam, waardoor de treffer werd afgekeurd. "Twee minuten van eeuwigheid. Het stadion wacht in stilte. Al die overdenkingen. Stel dat het een doelpunt is, dan ontsnapt Ajax met een onverdiend punt, na een middagje dramatisch voetbal. Maar het is dus geen doelpunt, volgens de VAR tenminste, omdat de bal echt helemaal over de lijn moet zijn geweest en de bolling van de bal ook meetelt in de berekeningen", aldus de Volkskrant.

‘Vele bussen geparkeerd in het zestienmetergebied’

Feyenoord wist de Rotterdamse derby tegen Sparta met 2-0 te winnen. De Telegraaf looft de defensieve doelpunten van Feyenoord. "Twee verdedigers losten de afwezigheid van topscorer Santiago Gimenez op. David Hancko en Lutsharel Geertruida zorgden voor de productie", zo schrijft De Telegraaf. Volgens de krant deed Sparta er alles aan om een resultaat te behalen tegen de club uit Rotterdam-Zuid. "De Kasteelclub leek meerdere busmaatschappijen in de regio – van Nooteboom tot Vreugde Tours – te hebben aangeschreven om een paar XL-voertuigen rond het zestienmetergebied in de Kuip te parkeren."

‘Klad erin bij PSV’

Trouw ziet dat de klad bij PSV erin komt. De koploper kwam vroeg op achterstand tegen FC Volendam, maar daarna rechtte PSV zijn rug. De Eindhovenaren wisten met 5-1 te winnen. "Eens te meer werd duidelijk dat bij PSV niet alles meer vloeiend loopt", zo schrijft Trouw. Ook De Telegraaf ziet een moeizame middag voor PSV tegen Volendam. "Het was sowieso geen vlekkeloze middag aan de Dijk voor PSV, dat niet scherp aan de wedstrijd begon. De koploper werd in de beginfase vol onder druk gezet door de thuisclub." Wel zag het medium de Eindhovenaren de tweede helft herstellen. "Na rust werd het duel gekenmerkt door een nog sterker eenrichtingsverkeer. Het krachtsverschil was zo groot, dat het wachten was op een ruimere voorsprong. Die kwam er uiteindelijk door toedoen van Saibari en Teze."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!