Nieuws

'23 ploegen melden zich voor Babadi': hoe zit het met de contractonderhandelingen?

'23 ploegen melden zich voor Babadi': hoe zit het met de contractonderhandelingen?

12 februari - 10:25 Laatste update: 16:49

Dat de contractonderhandelingen tussen Isaac Babadi en PSV moeizaam verlopen is duidelijk. De getalenteerde middenvelder beschikt over een aflopend contract en weet nog niet wat zijn toekomst brengt. Na afloop van de overwinning op FC Volendam (1-5) sprak Babadi zich uit over zijn recente tijd bij PSVVoetbalNieuws.nl zet zijn uitspraken en het laatste nieuws op een rij.

Eind januari kwamen daar de laatste geluiden rond de contractonderhandelingen tussen PSV en Babadi. De Eindhovenaren zouden een volgende poging wagen om 'probleemgeval Babadi binnenboord te houden'. Perspectief zou bij Babadi de grootste rol spelen rond het ondertekenen van een nieuw contract. Begin dit seizoen maakte hij zijn profdebuut voor PSV en schopte het sindsdien tot veertien optredens in de hoofdmacht. Tegen FC Volendam mocht Babadi als invaller de gehele tweede helft spelen en scoorde.

Situatie Babadi bij PSV

Na afloop sprak Babadi zich uit over zijn optreden in Volendam en zijn toekomst bij PSV. De middenvelder gaf aan dat hij van de situatie bij PSV 'mentaal alleen maar sterker wordt'. "Op dat vlak is er misschien toch nog iets positiefs aan", aldus Babadi. "Het liefst wil ik weer op het allerhoogste niveau spelen, dus ik was blij dat het weer mocht."

Toekomst van Babadi bij PSV

Door zijn aflopende contract is het maar de vraag of Babadi volgen seizoen ook nog bij PSV speelt. De tiener wil er zelf weinig over kwijt. "Ik probeer op één lijn te komen met de mensen om mij heen en met de PSV-directie. Zodra we dat hebben, moet alles goed komen. Dat vertrouwen is er zeker weten", aldus de speler zelf. Volgens De Telegraaf zit er misschien toch nog schot in de zaak. 'De laatste stand van zaken is dat het kamp-Babadi na een als positief omschreven gesprek van twee weken geleden een naar verluidt meer perspectiefrijke aanbieding van PSV in beraad heeft.'

Het grote probleem voor PSV is echter dat er steeds meer interesse voor Babadi komt. Eerder kwam al het nieuws naar buiten dat Ajax en Feyenoord zich al in Eindhoven hadden gemeld, maar De Telegraaf weet te melden dat het over een groter leger aan clubs gaat. 'Het lastige is dat de talentvolle aanvallende middenvelder de clubs voor het uitkiezen heeft. Het duizelingwekkende aantal van 23 clubs uit alle Europese topcompetities is op de lijn gekomen voor het binnenkort transfervrije toptalent. En net zoals een vuistdikke menukaart in een restaurant het kiezen van een gerecht niet eenvoudiger maakt, zo geldt dat ook voor de hoeveelheid keuzes die Babadi voorgeschoteld heeft gekregen.'

Ondanks de 23 mogelijkheden voor Babadi sprak de middenvelder wel al met de concurenten van PSV. 'Er is met onder andere Feyenoord en Ajax gesproken over de mogelijkheden, waarbij naast de financiën ook het perspectief op speeltijd een belangrijk thema is.' 

Bosz over contractsituatie Babadi

Moet ik gespannen zijn over hoe de gesprekken lopen met hem", vroeg Bosz zich na afloop af op de persconferentie, doelend op de situatie rond Babadi. "Het is graag of niet. Het is PSV, hé. Het is zijn keuze." Die keuze moet hij volgens Bosz 'in samenspraak met zijn familie en management' maken. "Wij kunnen hem wel een podium en de liefde, dat wij graag met hem werken geven, maar ik lig er niet wakker van hoor. Ben je gek", klonk het.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!