Nieuws

Wie wordt mogelijk de nieuwe aanvoerder van Ajax tijdens de blessure van Bergwijn?

Wie wordt mogelijk de nieuwe aanvoerder van Ajax tijdens de blessure van Bergwijn?

9 februari - 11:32 Laatste update: 14:14

Met de langdurige hamstringblessure van Steven Bergwijn zal Ajax het de komende tijd zonder haar aanvoerder moeten stellen. De Telegraaf denkt te weten wie voorlopig de band zal dragen bij de Amsterdammers. Wie is de vermeende nieuwe aanvoerder van Ajax? VoetbalNieuws.nl stelt hem aan je voor.

Met de blessure die Bergwijn heeft opgelopen zal Ajax-trainer John van 't Schip voorlopig geen beroep op hem kunnen doen. De aanvaller mist onder andere de Europese ontmoetingen met Bodø/Glimt en meerdere wedstrijden in de Eredivisie.

Wie wordt de nieuwe aanvoerder?

Tot op heden was Steven Berghuis altijd de reserve-aanvoerder in Amsterdam. Toch vermoedt De Telegraaf dat daar met de komst van Henderson verandering in is gekomen. De Engelsman heeft immers jarenlang de band gedragen bij Liverpool en lijkt nu al erg invloedrijk te zijn binnen de selectie van de Amsterdammers.

Mocht Henderson daadwerkelijk de aanvoerdersband krijgen, dan draagt hij deze al in zijn tweede wedstrijd voor Ajax. De 33-jarige middenvelder maakte zaterdag zijn debuut in de topwedstrijd tegen PSV. Ajax trapt aanstaande zondag om 14.30 uur af op bezoek bij sc Heerenveen.