Hoe lang Gernot Trauner al niet gescoord heeft voor Feyenoord

Dit is hoe lang Trauner al op zijn eerste doelpunt in dienst van Feyenoord wacht

7 februari om 21:43
Laatste update: 7 februari om 21:48

Gernot Trauner leek woensdagavond op weg naar een unicum bij Feyenoord. De Oostenrijker dacht zijn eerste goal in dienst van de Rotterdammers te maken tegen AZ, maar zag deze worden afgekeurd. Hoe lang staat Trauner eigenlijk al droog? VoetbalNieuws rekent het voor je uit.

Tweeënhalf jaar zonder goal

Trauner tekende zijn contract bij Feyenoord in de zomer van 2021. Dat deed de Oostenrijker op 26 juli. Als we alle dagen tussen de datum van toen en die van nu tellen, dan kom je uit op 927 dagen. Dat komt neer op ruim 132 weken, ruim dertig maanden en ruim tweeënhalf jaar. In totaal staat Trauner nu 97 officiële wedstrijden droog in De Kuip. Wat hij er woensdag wel dichtbij, maar de VAR keurde zijn kopbal tegen AZ af.

Wel goals bij LASK Linz

Dat Trauner niet tot scoren weet te komen bij Feyenoord is opmerkelijk. Bij zijn voormalige werkgever LASK Linz wist de verdediger nog wel eens een corner binnen te koppen. In totaal kwam hij in Oostenrijk in 173 wedstrijden toch 17 keer tot scoren en dat zijn toch aardige statistieken voor een centrale verdediger.