Nieuws

Dit zijn de vermeende plannen van Manchester United-eigenaar voor een nieuw stadion

Dit zijn de vermeende plannen van Manchester United-eigenaar voor een nieuw stadion

7 februari - 11:34

De nieuwe Manchester United-eigenaar Sir Jim Ratcliffe wil graag een nieuw stadion voor de club laten bouwen, meldt Sky Sports. Hoe zien zijn vermeende plannen er ongeveer uit? VoetbalNieuws.nl zet het voor je op een rij. 

Old Trafford is al sinds 1910 de thuishaven van Manchester United. Het stadion staat met een capaciteit van 74.310 op de zesde plaats van Europese stadions waar clubs hun thuiswedstrijden spelen. Ratcliffe wil hier graag verandering in brengen.

Wat zijn de plannen van Ratcliffe voor het nieuwe stadion?

Sir Jim Ratcliffe wil dat de nieuwe thuisbasis een capaciteit van 90.000 personen krijgt. Het stadion moet worden gezien als het 'Wembley van het Noorden'. Toch is nog niet alles rond, want een nieuw stadion zou omgerekend maar liefst 2,3 miljard euro kunnen kosten. Ratcliffe zou graag overheidssteun ontvangen om het stadion te kunnen realiseren. Mocht dit nieuwe stadion er daadwerkelijk komen, dan is in Europa alleen Camp Nou in Barcelona groter met een capaciteit van 99.354. 

Hoe de nieuwe thuishaven van Man United er daadwerkelijk uit gaat komen te zien, is nog niet bekend. Wel weten we dat het stadion een modernere upgrade van Old Trafford moet worden.