Wederom een thuiswedstrijd in de beker: zo vaak speelde Feyenoord in de eigen Kuip

Zo vaak speelt Feyenoord om de beker in de eigen Kuip
10 februari om 22:50
Laatste update: 10 februari om 22:50

Feyenoord heeft in de halve finale van de KNVB Beker geloot tegen FC Groningen en wederom spelen de Rotterdammers thuis. De afgelopen jaren is het aantal thuiswedstrijden voor Feyenoord in de beker een veelbesproken item. VoetbalNieuws neemt met je door of Feyenoord écht zo vaak in eigen huis om de beker strijdt.

Dit seizoen is het treffen met FC Groningen alweer de vierde thuiswedstrijd voor Feyenoord in deze editie van de KNVB Beker. Naast de kwartfinale tegen AZ (2-0) en de achtste finale tegen PSV (1-0), was het in de tweede ronde van het bekertoernooi al in De Kuip met 2-1 te sterk voor FC Utrecht. Een seizoen eerder kwam het totaal ook al op drie thuiswedstrijden te staan. Toen strandde Feyenoord in de halve finales van het bekertoernooi. Ajax was toen met 1-2 te sterk voor de aartsrivalen. Een ronde eerder werd NEC na strafschoppen verslagen en werd er eerder nog met 3-1 gewonnen van PEC Zwolle. In het seizoen 2021/22 trapte Feyenoord het bekerseizoen af in Enschede. Daar was FC Twente uiteindelijk na vereniging met 2-1 te sterk en eindigde het bekeravontuur direct. 

Speelt Feyenoord veel bekerwedstrijden thuis?

Het Algemeen Dagblad deed onderzoek naar de laatste tien bekerseizoenen van Feyenoord. Vanaf het seizoen 2014/15 speelde Feyenoord, met de bekerkraker tegen AZ al meegerekend, in totaal 72,2 procent van de bekerwedstrijden in De Kuip. Dat zijn 26 van de 36 bekerwedstrijden die de Rotterdammers de afgelopen jaren speelden.