Opstellingen

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Slot voert één wijziging door tegen AZ

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Slot voert één wijziging door tegen AZ

6 februari - 15:51 Laatste update: 7 februari - 13:41
1

Feyenoord en AZ staan woensdagavond tegenover elkaar in de kwartfinale van de KNVB-beker. Afgelopen zondag wonnen de Rotterdammers nog in Alkmaar, maar van een leien dakje ging het niet. Dit is de vermoedelijke opstelling van Feyenoord.

Afgelopen zondag speelde Feyenoord met Ramiz Zerrouki op het middenveld en Calvin Stengs op rechtsbuiten. Voetballend gezien ging het moeizaam voor Feyenoord en Arne Slot gaf op de persconferentie aan dat hij dat graag anders wil zien. Of de trainer gaat schuiven in zijn opstelling wilde hij niet kwijt, maar vermoedelijk doet hij dat wel.

Het zou betekenen dat Stengs, die een twijfelgeval was maar volgens Slot wel kan starten, terug op zijn vertrouwde nummer tien positie komt. Wie er op rechtsbuiten gaat spelen is de grote vraag, maar gezien het wisselbeleid van Slot lijkt Yankuba Minteh daarvoor in aanmerking te komen. Een andere optie is om Igor Paixão naar rechts te halen en Luka Ivanusec op links te laten beginnen, maar eerstgenoemde optie lijkt aannemelijker.

In de defensie zal er wederom plaats zijn voor Gernot Trauner. Van de Oostenrijker is bekend hij moeite heeft met het spelen van drie wedstrijden in de week, maar Slot liet tijdens het persmoment doorschemeren dat er voldoende aanleiding is dat de aanvoerder gewoon kan starten.

De vermoedelijke opstelling van Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Stengs; Minteh, Gimenez, Paixão.