Nieuws

Landstitel lonkt: welke prijzen pakte Bundesliga-koploper Bayer Leverkusen al?

Landstitel lonkt: welke prijzen pakte Bundesliga-koploper Bayer Leverkusen al?

10 maart - 21:35 Laatste update: 21:35

Bayer Leverkusen kent dit seizoen onder trainer Xabi Alonso een geweldig seizoen. De ploeg staat bovenaan in de Bundesliga en is op alle fronten nog actief, maar heeft de club ooit wel eens een grote prijs gewonnen? VoetbalNieuws.nl vertelt het je.

Xabi Alonso kan rekenen op grote belangstelling, maar hij heeft dit seizoen nog geen wedstrijd verloren met zijn elftal. Met 67 punten staat Leverkusen aan kop in de Duitse competitie en Die Werkself is nog actief in de DFB-Pokal en Europa League. Bayern München staat inmiddels op tien punten achterstand en door de overwinning op VFL Wolfsburg blijft dat gat in stand gehouden. Het werd 2-0 voor de mannen van Alonso.

Is Leverkusen ooit kampioen van Duitsland geworden?

Bayer Leverkusen heeft nooit beslag weten te leggen op de Duitse titel, maar in het seizoen 1978/1979 wisten ze wel de 2. Bundesliga te veroveren. Sinds die promotie spelen ze onafgebroken op het hoogste niveau in Duitsland. In de periode van 1997 tot 2011 eindigde de club vijf keer als tweede. Hierdoor heeft Leverkusen in Duitsland de bijnaam Vicekusen op. Dat betekent zoveel als de eeuwige nummer twee.

Welke prijzen heeft Leverkusen gewonnen?

Het grootste succes uit de geschiedenis van Leverkusen is het winnen van de UEFA Cup in 1988. In de finale werd Espanyol na strafschoppen verslagen. In 1992 werd er toch nationaal succes geboekt met het winnen van de DFB-Pokal. In Berlijn werd toen met 1-0 van Hertha BSC gewonnen.

In 2002 haalde Bayer Leverkusen bijna het hoogst haalbare. De club stond in de finale van de Champions League. De Duitsers schakelden onder andere Manchester United en Liverpool uit, maar in de finale bleek Real Madrid een maatje te groot. Door doelpunten van Zinédine Zidane en Raúl Gonzalez verloor Leverkusen met 2-1.

Alle prijzen van Bayer Leverkusen:

1979: 2. Bundesliga 
1988: UEFA Cup
1992: DFB-Pokal