Saibari op tijd terug voor Ajax-PSV: zwak Marokko uitgeschakeld op de Afrika Cup

30 januari - 23:04 Laatste update: 23:08

Marokko is niet verder gekomen dan de achtste finale van de Afrika Cup. Zuid-Afrika verraste vriend en vijand en was met 0-2 te sterk voor de grote favoriet van het eindtoernooi.

Marokko werd voorafgaand aan het toernooi bestempeld als de topfavoriet en dus moest Zuid-Afrika geen probleem zijn. Zonder Hakim Ziyech (blessure) en Ismael Saibari (reserverol), maar met onder meer Achraf Hakimi, Sofyan Amrabat en Noussair Mazraoui begon Marokko aan de achtste finale. Na een wat tamme eerste helft waarin weinig gebeurde gingen beide ploegen de rust in met een 0-0 tussenstand.

In de tweede helft ging het helemaal fout voor Marokko. Evidence Makgopa zorgde na een uur spelen voor een verrassende voorsprong voor Zuid-Afrika. Marokko legde vervolgens meer risico in het spel, maar dat leverde niet het gewenste resultaat op. Achraf Hakimi kreeg in de 85e minuut de uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar de speler van Paris Saint-Germain schoot een strafschop op de lat.

In de blessuretijd kreeg Sofyan Amrabat nog een rode kaart nadat hij een doorgebroken speler neerhaalde. De vrije trap die daaruit volgde, werd op heerlijke wijze binnengeschoten door Teboho Mokoena: 0-2. En dus ligt Marokko veel eerder dan verwacht uit de Afrika Cup. PSV zal er niet heel rouwig om zijn: Saibari zou op tijd terug kunnen zijn voor de kraker tegen Ajax van dit weekend.