Nieuws

'Bayer Leverkusen klopt met miljoenen aan bij Ajax voor talentvolle verdediger'

'Bayer Leverkusen klopt met miljoenen aan bij Ajax voor talentvolle verdediger'

30 januari - 12:42 Laatste update: 12:52
1

Ajax dreigt Dies Janse kwijt te raken, zo weet het doorgaans betrouwbare Ajax Showtime te melden. Het medium spreekt van interesse van Bayer Leverkusen. De koploper van de Bundesliga zou naar verluidt de nodige miljoenen op tafel willen leggen voor de achttienjarige verdediger.

Het medium weet naar buiten te brengen dat Leverkusen zich inmiddels al gemeld heeft voor Janse. De topclub zou een bedrag van drie miljoen euro, dat door bonussen kan oplopen tot vijf miljoen, over hebben voor de tiener. 'Ajax op zijn beurt wil op dit moment niet meewerken aan een transfer van Janse’, klinkt het. Leverkusen zou Jansen dolgraag over willen nemen. Het is alleen de vraag of de Duitse topclub deze winter of aankomende zomer toe kan slaan. 'Mocht Leverkusen Janse kunnen aantrekken, wil de Duitse club hem voor de rest van het seizoen verhuren', weet het medium te melden. 

Janse maakte in de zomer van 2020 de overstap van Sparta naar Ajax. De verdediger speelde daarvoor in de jeugdopleidingen van Kloetingen en JVOZ. In Amsterdam speelde Jansen zijn wedstrijden voor de Onder-18 en Onder-19. Op 25 augustus 2023 volgde voor Janse zijn debuut voor Jong Ajax. In de wedstrijd tegen Cambuur (4-2) viel de tiener acht minuten voor tijd in. Inmiddels staat zijn teller voor Jong Ajax op zeven optredens, waarin hij voor één doelpunt zorgde. Een debuut voor Ajax blijft voorlopig nog uit.

Bij Ajax staat Janse nog tot medio 2026 onder contract. De marktwaarde van de tiener wordt geschat op 250 duizend euro.