Nieuws

Wie is Couhaib Driouech, de buitenspeler die opnieuw bij PSV wordt genoemd?

Wie is Couhaib Driouech, de buitenspeler die opnieuw bij PSV wordt genoemd?

29 januari - 18:50 Laatste update: 30 maart - 09:45

Door het wegvallen van Noa Lang en de transfer van Yorbe Vertessen is PSV druk op zoek naar een nieuwe buitenspeler. In die zoektocht zijn de Eindhovenaren wederom uitgekomen bij Couhaib Driouech van Excelsior. Wie is deze 21-jarige aanvaller eigenlijk precies? VoetbalNieuws stelt hem aan je voor!

Driouech werd op 17 april 2002 geboren in Haarlem en speelde zich bij de amateurs van IJ.V.V. Stormvogels in de kijker van sc Heerenveen. Op veertienjarige leeftijd maakte de aanvaller de overstap naar Friesland, waar hij op 12 september 2020 zijn debuut mocht maken in de hoofdmacht. Driouech viel in tegen Willem II en zou later nog vier duels in het Heerenveen-shirt spelen.

Vertrek naar Excelsior en opbloeien in Rotterdam

Driouech belandde op een zijspoor in Friesland en verkaste in 2-21 naar de randstad, waae hij een contract tekende bij Excelsior.  In zijn eerste jaar bij de club groeide hij direct uit tot absolute smaakmaker en had zo een groot aandeel in de promotie naar de Eredivisie. Op het hoogste niveau van Nederland paste Driouech zich moeiteloos aan. De 21-jarige aanvaller kwam tot dusver tot vijftig duels in de Eredivisie voor Excelsior en was daarin goed voor zeven goals en zes assists. Volgens de statistieken is Driouech de snelste speler van de Eredivisie en heeft hij ook de meeste sprints op zijn naam staan.

Opnieuw interesse van PSV

Driouech heeft een zeer hectische transferwinter achter de rug: zowel Feyenoord als PSV waren zeer geïnteresseerd in de buitenspeler, maar uiteindelijk gingen beide transfers niet door. Het duurde tot in de late uurtjes van de deadline-dag van de transferperiode, maar vlak voor middernacht liet PSV weten klaar te zijn op de transfermarkt, zonder Driouech.

De Eindhovenaren lijken in de zomer echter opnieuw de mogelijkheid te bekijken om Driouech aan te trekken. Het Eindhovens Dagblad schrijft dat de naam van de speler nog altijd rondzingt in de lichtstad om het waarschijnlijke vertrek van Johan Bakayoko op te vangen.