Breaking news

'Ajax weigert Frans miljoenenbod op Akpom, beweging rond Rijkhoff en huurlingen'

'Ajax weigert Frans miljoenenbod op Akpom, beweging rond Rijkhoff en huurlingen'

27 januari - 14:38 Laatste update: 14:52

Ajax zou een miljoenenbod op de zomerse aanwinst Chuba Akpom hebben afgeslagen, zo weet De Telegraaf zaterdagmiddag naar buiten te brengen. Het medium schrijft daarnaast over beweging rond een terugkeer van Julian Rijkhoff en het mogelijk afscheid van Carlos Forbs, Anass Salah-Eddine, Jorge Sanchez en Francisco Conceição

Eerder deze week kwam het nieuws al naar buiten dat Ajax een miljoenenbod van OSC Lille op Akpom had ontvangen. Bij De Telegraaf weet men nu te melden dat de Amsterdammers het bod op de spits hebben afgeslagen. Het zou gaan om een bod dat 'in de buurt kwam van de 12,3 miljoen euro die Sven Mislintat afgelopen zomer naar Middlesbrough overmaakte'. Ajax zou het bedrag te laag vinden en Akpom niet willen laten gaan. De spits zou ook in de belangstelling staan van de Bundesliga en Premier League.

Het medium schetst een mogelijk scenario voor Ajax, waar het schrijft over een mogelijk 'verhuur met een verplichte optie tot koop tijdens de laatste dagen van de transfermarkt, maar alleen als Ajax de absolute hoofdprijs krijgt'. Hetzelfde zou in het geval van Forbs kunnen gebeuren, waar een vijftal clubs interesse hebben getoond in de aanvaller. Een speler die wel lijkt te mogen vertrekken bij Ajax, is Anass Salah-Eddine. De Ajax-leiding zou namelijk toestemming hebben gegeven op de linksachter te laten gaan. FC Utrecht wordt genoemd, waar eerder al werd gesproken over interesse van Rangers en Torino. Een overstap naar het buitenland zou de voorkeur van de verdediger hebben.

Verder is er nog een update gegeven over de mogelijke transfer van Jorge Sanchez, die dit seizoen wordt verhuurd aan FC Porto. Ajax zou al akkoord zijn met een vertrek van de rechtsachter naar Cruz Azul. De Mexicanen zouden drie miljoen overhebben voor de Mexicaan, maar Porto lijkt nog niks te zien in een vertrek van de huurling. De club huurt dit seizoen ook aanvaller Francisco Conceição van Ajax. Het eerder laten lichten van de koopoptie zou kunnen bijdragen aan een transfer van Sanchez.

De mogelijke uitgaande transfers van Salah-Eddine, Sanchez en Conceição kunnen vervolgens weer bijdragen aan de terugkeer van Julian Rijkhoff, de oud-jeugdspits die Ajax wil overnemen van Borussia Dortmund. Volgens De Telegraaf is op dit moment 'de bestedingsruimte' van de Amsterdammers te klein om dat te realiseren.