Nieuws

Wat heeft UEFA-baas Ceferin te zeggen over de mogelijk FFP-straf voor Man City?

Wat heeft UEFA-baas Ceferin te zeggen over de mogelijk FFP-straf voor Man City?

24 januari - 07:07

Aleksander Ceferin, voorzitter van de UEFA, heeft zich uitgelaten over de mogelijk zware straf die Manchester City boven het hoofd hangt. De topclub is namelijk door de Premier League aangeklaagd wegens het breken van de regels rondom Financial Fair Play. VoetbalNieuws neemt de uitspraken van Ceferin met je door!

Waarom wordt City mogelijk zwaar gestraft?

De Engelse topclub zou op 'talloze' manieren gesjoemeld hebben met de financiële huishouding. De aanklachten gaan over de seizoenen tussen 2009/10 en 2017/18. n de periode waarover de aantijgingen gaan, zouden The Citizens meer dan honderd keer de regels hebben overtreden, met bijvoorbeeld sponsordeals, maar ook verstrekte contracten voor bijvoorbeeld spelers en managers. Puntenaftrek zou een mogelijke sanctie zijn voor de ploeg van manager Pep Guardiola. Uitsluiting van de competitie zou in het uiterste geval ook tot de mogelijkheden behoren.

Wat vindt UEFA-baas Ceferin van de mogelijke straf voor City?

In februari 2020 werd Manchester City door de UEFA in eerste instantie zwaar gestraft. De topclub zou voor twee seizoenen worden uitgesloten voor deelname aan de Champions League. Echter werd de schorsing enkele maanden later door het CAS opgeheven. "We weten dat we gelijk hadden", zegt Ceferin nu in gesprek met The Daily Telegraph. "We zouden niet beslissen als we niet dachten dat we gelijk hadden." De voorzitter wil niet over de lopende zaak in Engeland praten, "maar ik vertrouw erop dat de beslissing van ons onafhankelijke orgaan juist was."