De Bruyne beleeft perfecte comeback, supertalent schenkt City drie punten

13 januari - 20:30 Laatste update: 20:34

Manchester City is zaterdag als winnaar uit de bus gekomen in een heerlijk duel met Newcastle United. The Magpies knokten zich terug en kwamen zelfs op voorsprong, maar de terugkeer van Kevin De Bruyne bleek beslissend: 2-3.

Newcastle United - Manchester City 2-3
Bij City begon De Bruyne op de bank en waren het de bezoekers die meteen in de startblokken schoten. Bernardo Silva maakte in de eerste helft een heerlijke goal door achter het standbeen binnen te tikken. Newcastle was woedend, aangezien City doorspeelde na een blessure van Anthony Gordon.

Daarna ging Newcastle echter aan de bak. In twee minuten tijd scoorde de thuisploeg tweemaal door identieke goals van Alexander Isak en Anthony Gordon. Na ruim een uur mocht De Bruyne invallen en was het vijf minuten later 2-2 door toedoen van de Belg, die goed binnenschoof.

In de slotfase ging City voor de winst en was het in de 91ste minuut alsnog raak. Supertalent Oscar Bobb nam een prachtvoorzet van De Bruyne heerlijk aan, omspeelde Martin Dubvraka en zorgde voor de bevrijdende 2-3.

Door de overwinning komt City weer op de tweede plaats en is de achterstand op koploper Liverpool slechts twee punten. Newcastle blijft op plek tien staan.