Nieuws

Dit is waarom Feyenoord-spits Gimenez vanaf zijn zeventiende in God ging geloven

Dit is waarom Feyenoord-spits Gimenez vanaf zijn zeventiende in God ging geloven

13 januari - 07:52 Laatste update: 08:52

Dat Santiago Gimenez een sterke band met God heeft is duidelijk. De spits van Feyenoord loopt met zijn geloof het veld op en viert zijn doelpunten richting de hemel. Om deze bijzondere reden begon de Mexicaan op zijn zeventiende met geloven in God.

Trombose

Gimenez doorliep vanaf zijn negende jaar de jeugdopleiding van Cruz Azul en voegde zich op zijn zestiende al bij het eerste van de Mexicaanse topclub. Toen de spits net doorbrak op het hoogste niveau, overkwam hem iets waardoor zijn wereld even stilstond. 

"Toen ik zeventien was, kreeg ik trombose in mijn arm. De dokters zeiden na drie operaties dat ik nooit meer kon voetballen omdat een ader in mijn rechterarm ernstig beschadigd was. Ik moest mijn hele leven aan de bloedverdunners en daarom zou ik nooit meer kunnen voetballen", begint Gimenez zijn verhaal in de documentaire GIMENEZ die te zien is op de streamingdienst Feyenoord One.

"Ik weet nog dat ik in mijn kamer zat met de deur dicht en toen barstte ik in huilen uit", vervolgt de aanvaller van Feyenoord, die dat moment samen met vader Christian deelde. "Wij zijn totaal niet gelovig opgevoed, maar ik vroeg mijn vader waarom dit mij overkwam. Hij (vader Gimenez, red.) wist het ook niet en zei tegen me: vraag het aan God. Dat is me altijd bijgebleven en ik besefte dat als ik het aan iemand moest vragen het aan God moest zijn. Vanaf dat moment heb ik een sterke band met God."

Santiago Gimenez viert een goal voor Feyenoord met God
Santiago Gimenez viert een goal voor Feyenoord tegen FC Utrecht met zijn vingers in de lucht richting God

Een wonder voor Gimenez

De zo beschadigde ader van Gimenez zou voor 94 procent moeten herstellen wilde hij ooit weer het voetbalveld op. Dat komt omdat de aderen van topsporters veel uitzetten en inkrimpen omdat er tijdens de hoge inspanning veel bloed doorheen moet kunnen stromen. Wanneer je ader dusdanig beschadigd is, zou hij in dat geval kunnen barsten. 

"In het laatste onderzoek zei de dokter dat het goed hersteld was, hij kon het zelf nauwelijks geloven. Het was heel zeldzaam", vervolgt Gimenez, die bij het horen van de uitslag met nog meer stomheid geslagen werd. "Ik had God gevraagd om dat 94 procent herstel als dat mocht. Ik vroeg de dokter met hoeveel procent mijn ader was hersteld en hij gaf aan dat dit met 94 procent was gebeurd. Ik wist dat dit een wonder van God was en begon het vanaf toen met hem te vieren."