Transfernieuws

Zo zit het contract van Frimpong bij Leverkusen en deze topclubs hebben interesse

Zo zit het contract van Frimpong bij Leverkusen en deze topclubs hebben interesse

9 januari - 08:54 Laatste update: 20 maart - 17:55

Jeremie Frimpong beleeft een topseizoen bij Bayer Leverkusen en is één van de meest productieve spelers op zijn positie. De wingback heeft een bijzondere verbintenis in Duitsland en meerdere Europese topclubs hengelen stevig naar zijn diensten.

Het contract van Frimpong

Enkele maanden geleden verlengde Frimpong nog zijn contract bij Leverkusen. De Oranje-international tekende bij tot de zomer van 2028 maar deed dat wel op met een bijzondere voorwaarde. Volgens BILD heeft de wingback een afkoopsom van veertig miljoen euro die in de zomer van 2024 van kracht gaat. Dat is een viervoud van de som waarvoor Frimpong in 2021 van Celtic werd weggekocht.

Arsenal op vinkentouw

Arsenal zou de club zijn die de situatie rondom Frimpong nauwlettend in de gaten houdt. Volgens BILD is de club van manager Mikel Arteta in de markt om de clausule in het contract van de Nederlander komende zomer te activeren. Mocht dat gebeuren, dan wordt Frimpong ploeggenoot van landgenoot Jurriën Timber.

Twee clubs aan kop in de race

Bayern München en Manchester United lijken het meest concreet voor Frimpong. Erik ten Hag zou de aanvallende back graag naar Old Trafford willen halen, alleen omdat de positie van de manager niet verzekerd is, lijkt er wat onzekerheid te ontstaan in het proces. Bayern hoopt hierdoor Man United af te troeven en deze zomer aan de haal te gaan met Frimpong.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!