Nieuws

Shakhtar-directeur over Neres-transfer: 'Zijn Benfica dankbaar voor alle hulp'

Shakhtar-directeur over Neres-transfer: 'Zijn Benfica dankbaar voor alle hulp'

29-06-2022 14:10 Laatste update: 14:24

Sergei Palkin, algemeen directeur van Shakhtar Donetsk, is Benfica dankbaar voor de wijze waarop zij zich opstelden rondom de transfer van David Neres naar Portugal. In een eerder stadium liet de Oekraïener zich nog verbolgen uit over de handelswijze van andere Europese clubs, die volgens hem te willen profiteren van de onzekere situatie in Oekraïne, nu het in oorlog met Rusland verkeert.

Neres vertrok na een half jaar Shakthar zonder ook maar één minuut gespeeld te hebben alweer uit Oekraïne. Dat had alles te maken met de oorlog die Rusland in het land ontketende op 24 februari, nog voor de competitie goed en wel begonnen was. Vervolgens werd de competitie tot nader order stilgelegd.

Uiteindelijk kon Neres de overstap naar Benfica maken, omdat Shakhtar nog een openstaande schuld had rondom de transfer van Pedrinho van de zomer van 2021. Beide partijen wisten elkaar te vinden in een oplossing door Neres over te nemen.

"Aan de onderhandelingstafel is alles in goed vertrouwen gegaan", zegt Palkin tegen Sport TV. "Ze hebben humanitaire hulp gestuurd naar de Oekraïense vluchtelingen: tonnen voedsel en essentiële goederen. Alles wat de mensen in ons land nu nodig hebben. Ik wil de sportief directeur en de voorzitter van Benfica bedanken. We hebben de deal met David Neres te goeder trouw gesloten. Ze lieten zo zien dat ze Oekraïne steunen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!