Dit is het bedrag dat de winnaar van de Afrika Cup wint

Hoeveel prijzengeld neemt de winnaar van de Afrika Cup mee naar huis?

6 januari om 20:34
Laatste update: 6 januari om 19:56

De Afrika Cup komt eraan, waarbij Afrikaanse landen strijden om de felbegeerde beker. Naast de beker valt er ook een aanzienlijk geldbedrag te verdienen. Wat is het bedrag dat de winnaar van het toernooi mee naar huis neemt? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

De 34e editie van de Afrika Cup zal dit jaar afgewerkt gaan worden in Ivoorkust. In de vorige editie van het toernooi wist Senegal aan het langste eind te trekken en de beker mee naar huis te nemen. Naast de beker verdiende zij ook een bedrag van rond de 4,2 miljoen dollar aan prijzengeld.

Wat verdient de winnaar van de Afrika Cup?

De Afrikaanse voetbalfederatie CAF heeft middels een officiële verklaring laten weten dat het prijzengeld voor het toernooi dit jaar met veertig procent zal stijgen. "We hebben het prijzengeld van de AFCON-winnaar verhoogd met 40% ten opzichte van het vorige AFCON-prijzengeld", vertelt voorzitter Patrice Motsepe. "Ik ben ervan overtuigd dat het prijzengeld zal bijdragen aan de ontwikkeling van het voetbal," besluit hij.

De winnaar van het toernooi kan rekenen op 7 miljoen dollar aan prijzengeld, wat omgerekend een dikke 6,4 miljoen euro is. De verliezend finalist zal 3,7 miljoen euro kunnen bijschrijven, waarbij de halvefinalisten 2,3 miljoen euro verdienen. De vier kwartfinalisten ontvangen 1,19 miljoen euro.