Nieuws

Dit is waarom de Afrika Cup van juni 2023 naar januari 2024 werd verplaatst

Dit is waarom de Afrika Cup van juni 2023 naar januari 2024 werd verplaatst

5 januari - 13:00 Laatste update: 13:00

De Afrika cup komt eraan en dat betekent dat een aantal Eredivisie-clubs hun spelers zullen moeten afstaan aan de deelnemende Afrikaanse teams. Eigenlijk zou het Afrikaans kampioenschap al in 2023 plaatsvinden, maar dat werd verplaatst naar het begin van 2024. Wat is hier de reden voor? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

De 34e editie van de Afrika Cup vindt dit keer plaats in Ivoorkust. In eerste instantie zou het kampioenschap plaatsvinden in de maand juni van 2023, maar hier heeft de Afrikaanse voetbalbond CAF destijds een stokje voor gestoken. De bond heeft uiteindelijk besloten het toernooi met een halfjaar te verplaatsen. 

Hierdoor werd de Afrika Cup verplaatst

De reden voor het verplaatsen van de Afrika Cup waren de weersomstandigheden in Ivoorkust. Het grote regenseizoen doet zich namelijk voor van mei tot september en hierdoor zou de kans op slecht weer tijdens het toernooi aanzienlijk zijn. "We willen geen competitie houden in dergelijke weersomstandigheden. Dat zou geen goed beeld geven van het Afrikaanse voetbal", vertelde Patrice Motsepe, de voorzitter van de Afrikaanse bond.

Wanneer begint de Afrika Cup?

Nu het toernooi naar januari is verplaats kunnen we ons opmaken voor een mooi voetbaltoernooi, waarbij veel Eredivisie-spelers zich kunnen bewijzen voor hun land.  De Afrika Cup van 2024 wordt van zaterdag 13 januari tot en met zondag 11 februari gehouden.