Nieuws

Premier League dendert door: deze Nederlanders maakten de meeste speelminuten

Premier League dendert door: deze Nederlanders maakten de meeste speelminuten

1 januari - 12:59 Laatste update: 13:01

De Premier League dendert maar door en ook dit seizoen is de Nederlandse inbreng alles behalve gering. Dit seizoen kwamen er al negentien landgenoten in actie in de Engelse competitie en Voetbalnieuws vertelt je wie er de meeste minuten maakte.

Slechts vijf spelers maakten dit seizoen meer dan duizend minuten in de Premier League. In totaal had iedere speler er tot nu toe 1.800 kunnen maken, maar zo veel maakte nog geen enkele landgenoot er. Slechts twee Nederlanders maakten minder dan honderd minuten. Jurriën Timber, die geblesseerd raakte bij zijn debuut, staat op vijftig terwijl Donny van de Beek op twee minuten staat.

1. Mark Flekken, 1.575 minuten

Brentford kwam pas negentien wedstrijden in actie waardoor een vaste kracht in totaal 1.710 minuten had kunnen maken. Flekken moest slechts één wedstrijd toekijken en dat was tegen Manchester United. Verder kwam de Nederlander iedere wedstrijd in actie en speelde hij enkel tegen West Ham United 45 minuten mee. 31 keer moest de Nederlander een bal uit zijn doel halen.

2. Virgil van Dijk, 1.468 minuten

De aanvoerder van Liverpool en het Nederlands elftal is dit seizoen een rots in de branding bij The Reds. Het team hecht veel waarde aan de Nederlander en het is dus ook niet gek dat Van Dijk zo vaak in actie kwam. Mede door een schorsing miste de Nederlander al eens minuten, maar mits fit is de boomlange verdediger een zekerheid op het spelersformulier van Jürgen Klopp.

3. Gustavo Hamer, 1.443 minuten

Hamer transfereerde in de zomer van Coventry City naar Sheffield United. Die stap heeft hem geen windeieren gelegd aangezien hij bij de hekkensluiter van de Premier League een zeer gewaardeerde kracht is. In achttien wedstrijden kwam Hamer tweemaal tot scoren en gaf hij als middenvelder twee assists. Zonder moeite knokte de Nederlander zich in de basis van de promovendus.

4. Jan Paul van Hecke, 1.108 minuten

Nog een gewaardeerde kracht in de Premier League is Van Hecke. De Nederlander is nog altijd pas 23 jaar oud, maar heeft weinig moeite om mee te komen in de Premier League bij Brighton & Hove Albion. Beter nog, miste de afgelopen twee maanden geen minuut voor de nummer acht van de Engelse competitie en klopt hard op de deur van Ronald Koeman om een plek bij het Nederlands elftal.

5. Nathan Aké, 1.007 minuten

Aké beleefde afgelopen seizoen een droomjaar door met Manchester City de treble te winnen. Dit seizoen zet hij zijn sterke vorm door en staat hij meer dan eens in de basis bij The Citizens. Wel is Aké de verdediger van City met de minste minuten, maar zitten de nummers twee tot vijf slechts 290 minuten van elkaar verwijderd. Al met al hoeft Aké niet te vrezen voor zijn plek en lijkt hij ook een zekerheid voor het EK van komende zomer.

Overige Nederlanders in de Premier League:
6. Micky van de Ven, Tottenham Hotspur: 944 minuten
7. Joël Veltman, Brighton & Hove Albion: 909 minuten
8. Justin Kluivert, AFC Bournemouth: 880 minuten
9. Bart Verbruggen, Brighton & Hove Albion: 810 minuten
10. Cody Gakpo, Liverpool: 786 minuten
11. Tahith Chong, Luton Town: 729 minuten
12. Kenny Tete, Fulham: 606 minuten
13. Ryan Gravenberch, Liverpool: 602 minuten
14. Sven Botman, Newcastle United: 585 minuten
15. Arnaut Danjuma, Everton: 435 minuten
16. Ian Maatsen, Chelsea: 201 minuten
17. Jurrieën Timber, Arsenal: 50 minuten
18. Donny van de Beek: Manchester United: 2 minuten