Welke doelpunten maken in 2023 kans op de FIFA Puskás Award?

Schitterende goals: welke doelpunten maken in 2023 kans op de FIFA Puskás Award?

15 januari om 14:00
Laatste update: 28 december om 08:50

Elk jaar reikt de FIFA de award uit voor het mooiste doelpunt van het afgelopen voetbalseizoen. Dat gebeurd op het FIFA The Best gala. Welke doelpunten maken dit jaar kans en wie scoorden deze fantastische goals? VoetbalNieuws zocht het voor je uit en zet ze voor je op een rij.

De uitreiking

Op maandag 15 januari 2024 vindt het gala van de FIFA Best plaats. Daarin wordt ook de award vergeven voor het moosite doelpunt van het afgelopen jaar. Alle doelpunten die tussen 19 december 2022 tot en met 20 augustus 2023 door zowel mannen als vrouwen zijn gescoord doen mee aan de prijs. Uiteindelijk zijn er drie doelpunten verkozen en die zijn aanwezig tijdens het gala.

Vorig jaar was er een primeur, want Marcin Oleksy won de prijs. De Poolse voetballer mist een been en speelt daarom bij het mindervalide team van Warta Poznan. Zijn doelpunt werd verkozen als beste en daarmee versloeg hij onder andere Richarlison en Dimitri Payet. Maar wie wordt zijn opvolger?

Julio Enciso - Brighton & Hove Albion

De Paraguayaan Julio Enciso schoot voor Brighton & Hove Albion schitterend binnen tegen Manchester City. Vanaf ongeveer 23 meter kon hij aanleggen en met een ware kanonskogel bracht hij de Seagulls op gelijke hoogte. Het was pas zijn eerste goal in het American Express Community Stadium, de thuishaven van de club.

Guilherme Madruga - Botafogo FC-SP

Braziliaanse voetballers staan bekend om hun geweldige techniek. Guilherme Madruga deed ook een duit in het zakje en kwam met deze poging aanzetten in de Braziliaanse tweede divisie. Voor zijn club Botafogo SP schoot hij schitterend binnen tegen Novorizontino. Een omhaal van buiten het zestienmetergebied boekte voor hem een ticket richting London.

Nuno Santos - Sporting CP

Een rabona, het is niet een vaak voorkomende techniek van trappen op het voetbalveld. Toch wanneer hij goed uitgevoerd wordt, dan levert het vaak schitterende beelden op. Zo ook bij Nuno Santos van Sporting CP. Tegen Boavista zag de linkspoot geen enkele andere manier om te schieten dan achter zijn standbeen. De bal vloog vervolgens schitterend in de kruising en zorgde voor vreugde alom.