Voorselecties Afrika Cup onthuld

Voorselecties Afrika Cup onthuld: deze Eredivisie-spelers maken kans op deelname

Eredivisie-spelers in voorselecties Afrika Cup
20 december 2023 om 13:52

De deelnemende landen aan de Afrika Cup hebben hun voorselecties bekend gemaakt. Feyenoord en PSV lijken na de winterstop problemen moeten afstaan, zo blijkt nu. Zo zijn er in totaal zeven spelers uit de Eredivisie opgeroepen voor deelname aan het Afrikaans kampioenschap in Ivoorkust.

Arne Slot moet het na de winterstop naar alle waarschijnlijkheid enige tijd zonder Ramiz Zerrouki (Algerije) en huurling Yankuba Minteh (Gambia) te moeten stellen. Het tweetal is namelijk opgenomen in de voorselecties van hun voetbalbonden. Voor Zerrouki zal het dan zijn tweede deelname aan de Afrika Cup worden, waar de middenvelder er in januari 2022 ook van de partij was. Voor Minteh zal het zijn debuut op een eindtoernooi worden, waar de aanvaller na zijn debuut voor Gambia in september van dit jaar verder nog niet in actie kwam.

Voor Peter Bosz zal de voorselectie van Ismael Saibari voor de nodige hoofdpijn kunnen zorgen. De smaakmaker is in vorm bij PSV en is daardoor opgenomen in de selectie van Marokko. Met de Onder-23 kroonde Saibari zich afgelopen zomer nog tot kampioen van de Afrika Cup, waar hij het in januari mag laten zien op het grote toernooi. Tot slot is ook Fortuna Sittard-middenvelder Deroy Duarte opgenomen in de voorselectie van Kaapverdië, waarmee hij nog niet eerder op een eindtoernooi actief was.

Wanneer is de Afrika Cup?

Van zaterdag 13 januari tot en met zondag 11 februari vindt in Ivoorkust de Afrika Cup plaats.