Reactie

Zerrouki is het niet eens met gegeven penalty tegen Celtic: 'Dat zegt genoeg'

Zerrouki is het niet eens met gegeven penalty tegen Celtic: 'Dat zegt genoeg'

14-12-2023 06:55 Laatste update: 06:55

Ramiz Zerrouki was niet te spreken over de beslissing van de Franse arbiter om de bal op de stip te leggen na een door hem gemaakte overtreding. De Algerijn hield kort Liam Scales vast, maar dat was genoeg. Zelf vond de Celtic verdediger de strafschop ook niet helemaal terecht.

"Ja, we hebben wat contact met elkaar. In mijn ogen veel te weinig voor een penalty", zegt de gefrustreerde Zerrouki voor de camera's van RTL. "In eerste instantie waarschuwde de scheids. Hij raakte mij aan en ik hem. Dan wordt die corner genomen en duwt hij mij eerst. Daarna raak ik hem. Het is veel te licht voor een penalty in mijn ogen. Ik heb het zelf nog niet teruggezien. Hoe ik er nu over praat is puur hoe ik het in de wedstrijd voelde. De speler van Celtic gaf ook aan dat hij het ook geen penalty vond, dus dat zegt wel genoeg, denk ik. Het is veel te makkelijk gegeven."

Ook na afloop was de frustratie voelbaar bij de Rotterdammers, ook in de kleedkamer. "Heel frustrerend. Vooral in de tweede helft speelde we met hoge intensiteit op en neer. We hebben genoeg kansen gehad. Het is dus wel frustrerend dat we de kansen niet afmaken. Ik denk dat het in de beginfase van de opbouw wel goed ging, hun stonden heel hoog. Rond minuut 25 ging dat veel beter en zag je dat wij ook meer aan het voetballen kwamen."

Toch verlaten de manschappen van Slot met opgeheven hoofd het miljoenenbal. Feyenoord mag dan wel uitgeschakeld zijn in de Champions League, maar de Europa League wacht nog. "Dat we voetballend veel hebben laten zien, maar dat we nog niet ver genoeg zijn in het winnen van de wedstrijden, waar andere teams in deze poule al verder in zijn. Daar moeten we onze lering uit trekken. We wilden graag in dit toernooi doorgaan."

Bekijk of beluister de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Michael Dingsdag over topploeg Feyenoord en FC Volendam, de revelaties van Ajax en de recordjacht van PSV.