Nieuws

Ook bij Al-Jazira wil het niet lukken: De Boer al na dertien duels ontslagen

Ook bij Al-Jazira wil het niet lukken: De Boer al na dertien duels ontslagen

11-12-2023 19:06 Laatste update: 19:17

Frank de Boer is niet voor het eerst in zijn carrière ontslagen. De trainer mag al na dertien duels bij Al-Jazira zijn biezen pakken. Dat meldt de club via de officiële kanalen. 

De nederlaag van Al-Jazira bij Al-Wahda deed De Boer uiteindelijk de das om. "Het was een heel vreemde wedstrijd", liet de trainer na afloop nog weten. Een aantal uur later kreeg de oud-trainer van onder meer Ajax en Oranje te horen dat hij ontslagen werd. 

De Boer maakte pas afgelopen zomer zijn intrede bij de club uit de Verenigde Arabische Emiraten. De club maakte destijds nog de fout door een foto van Ronald de Boer te gebruiken bij zijn presentatie. Uiteindelijk wist De Boer slechts zes officiële duels te winnen met de club. Dat bleek niet genoeg voor een langer dienstverband.

Het is niet de eerste keer dat De Boer wordt ontslagen. Na zijn succesvolle periode bij Ajax met vier landstitels in vijf jaar kon hij ook bij Internazionale en Crystal Palace vliegensvlug inpakken. Daarna vielen ook zijn avonturen bij Atlanta United en het Nederlands elftal erg tegen. 

Bekijk of beluister de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Michael Dingsdag over topploeg Feyenoord en FC Volendam, de revelaties van Ajax en de recordjacht van PSV.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!