Scott McTominay heeft Erik ten Hag verdedigd bij Manchester United

United-kleedkamer verdedigt Ten Hag: 'Staan achter manager en zal zo blijven'

11 december 2023 om 14:23

Scott McTominay staat pal achter Erik ten Hag. De middenvelder van Manchester United legt de verantwoordelijkheid over de resultaten bij de selectie en niet bij de technische staf.

Daags voor het belangrijke treffen in de Champions League met Bayern München zijn McTominay en Ten Hag aangeschoven voor de persconferentie. De Nederlandse manager ligt flink onder vuur, maar de Schot springt voor hem in de bres.

"Het is in de eerste plaats de verantwoordelijkheid van de spelers, dat weten de spelers ook. We hebben veel geweldige spelers gehad en op dit moment bevinden we ons in het stadium waarin we grote karakters in de kleedkamer hebben", begint McTominay, die de situatie van nu 'totaal niet giftig' noemt. "De jongens staan stevig achter de manager, dat heb ik in veel andere interviews gezegd en zo zal het blijven."

United moet dinsdag winnen van Bayern München om zich te plaatsen voor de volgende ronde in de Champions League. Bij een gelijkspel zou ook overwintering in de Europa League nog mogelijk zijn. Daar zal United McTominay bij nodig hebben. De middenvelder was afgelopen woensdag nog goed voor twee treffers in het duel met Chelsea. 

Bekijk of beluister de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Michael Dingsdag over topploeg Feyenoord en FC Volendam, de revelaties van Ajax en de recordjacht van PSV.