Wat zijn de jongste selecties in de Eredivisie?

Talenten aan de top: Zo hoog scoort de traditionele top-3 in de Eredivisie

8 december 2023 om 17:20
Laatste update: 8 december 2023 om 17:20

De Eredivisie staat bekend om het geven van kansen aan jonge talenten uit de jeugdopleiding. De Nederlandse competitie staat zelfs vierde in de lijst van de gemiddeld laagste leeftijd in Europa. Welk Eredivisieteam heeft de jongste selectie? VoetbalNieuws zocht het voor je uit.

1. Ajax

Ajax staat bekend om hun uitstekende jeugdopleiding. Het is dus ook niet gek dat de Amsterdammers over de jongste selectie beschikken met een gemiddelde leeftijd van 22,7 jaar. De jongste debutant van Ajax ooit is Ryan Gravenberch. Hij debuteerde tijdens een 3-0 nederlaag tegen PSV op een leeftijd van zestien jaar, veertien maanden en zeven dagen. Ook bij het huidige Ajax speelt een van de jongste debutanten. Jorrel Hato debuteerde tijdens een 0-5 overwinning tegen Cambuur op een leeftijd van zestien jaar, tien maanden en 29 dagen.

4. Feyenoord

Feyenoord wordt teruggevonden op de vierde plek. Ook de Rotterdammers investeren veel in hun jeugdopleiding en dit resulteert in een gemiddelde leeftijd van 24,3 jaar. De jongste debutant van Feyenoord is Georginio Wijnaldum. Hij debuteerde tijdens een 0-4 nederlaag tegen Groningen op een leeftijd van zestien jaar, vier maanden en 28 dagen. Ook bij de huidige selectie van de Rotterdammers is een jonge debutant te vinden. De Slowaak Leo Sauer maakte eerder dit seizoen zijn debuut tijdens het 2-2 gelijkspel tegen Sparta Rotterdam. Dit deed hij op een leeftijd van zeventien jaar, acht maanden en vier dagen.

16. PSV

PSV bevindt zich op een opvallende zestiende plek. De koploper van de Eredivisie, die ook bekend staat om hun sterke opleiding heeft een gemiddelde leeftijd van 26,6 jaar. In 1967 debuteerde Stanley Bish tijdens een 0-0 gelijkspel tegen MVV. Dit deed de aanvaller op een leeftijd van zestien jaar, drie maanden en tien dagen. In de huidige selectie van de Eindhovenaren bevindt zich ook een jonge debutant. Middenvelder Tygo Land maakte eerder dit seizoen tijdens een 2-0 overwinning op Utrecht zijn debuut op een leeftijd van zeventien jaar, zeven maanden en één dag.