Nieuws

Bosz laat zich uit over ongeslagen reeks met PSV: 'Dat is nooit het doel geweest'

Bosz laat zich uit over ongeslagen reeks met PSV: 'Dat is nooit het doel geweest'

07-12-2023 18:53

Na de veertiende overwinning op rij werd er al flink gespeculeerd over een kampioenschap van PSV in de Eredivisie. Nu concurrent Feyenoord op tien punten afstand werd gezet, lijkt de weg open. Toch blijft Peter Bosz rustig, waar bij ESPN het programma van de Eindhovenaren wordt vergeleken met het beklimmen van de Mount Everest.

"Wij doen er alles aan om niet te vallen", meent Bosz, die de vraag krijgt wat de nieuwe doelstellingen zijn. "Veertien keer ongeslagen, dat is nooit het doel geweest. Wat wij iedere keer proberen duidelijk te maken is het om die eerstvolgende wedstrijd gaat. Daar proberen wij iedere keer weer de focus op te leggen. Later terugkijken om er van te leren en daarna weer doorgaan." In de Eredivisie staat de teller dit seizoen nog op nul verliespunten, al denkt dat Bosz die er wel gaan komen bij zijn ploeg. "Wij zullen ooit een keer punten gaan verspelen. Dan zal er ongetwijfeld worden gesproken over concentratieverlies. Bij puntverlies moet je goed analyseren waardoor dat kwam."

Na afloop van de overwinning op Feyenoord sprak Bosz over de beste groep waarmee hij had gewerkt. De uitspraak van de oud-trainer van onder andere Borussia Dortmund en Olympique Lyon leverde de nodige verbazingen op, waar Bosz nu meer duidelijkheid brengt over wat hij precies bedoelde. "Je zegt het goed: dit is de beste groep waarmee ik gewerkt heb. Ik heb niet gezegd dat het ook de béste voetballers zijn. Want ik heb, gelukkig, met uitzonderlijke talenten mogen werken. Alleen, je moet het ook samen doen. Deze groep is de beste groep, in de zin van die het samen doet", meent de zestigjarige oefenmeester. "Bij andere ploegen waarmee ik gewerkt heb wel zwakke plekken gehad. Dat kan zijn in het elftal, maar ook in hoe ze samenwerkte. Zeker op het gebied van discipline. Soms heb je bij ploegen dat spelers zich er boven verheven voelen. Het gaat er om dat ze het echt samen doen."

Na zijn komst naar Eindhoven afgelopen zomer, wist PSV in twintig van de 26 gespeelde wedstrijden als winnaar van het veld te stappen. Slechts één keer werd er verloren, op bezoek bij Arsenal.