Nieuws

Oud-speler zorgt voor ophef in Engeland: Vrouw moet stil zijn over mannenvoetbal

Oud-speler zorgt voor ophef in Engeland: "Vrouw moet stil zijn over mannenvoetbal"

07-12-2023 12:35

Joey Barton is in hot water in Engeland na enkele vrouwonvriendelijke uitspraken. De oud-speler en voormalig manager van Bristol Rovers is van mening dat vrouwen hun mond moeten houden over mannenvoetbal. 

Barton was als speler actief bij onder meer Manchester City en ging later het trainerschap in. De inmiddels 41-jarige oud-sporter ging op zijn eigen sociale kanalen tekeer nadat er meerdere wedstrijden op Amazon Prima Video werden uitgezonden met vrouwen in de cast. "Vrouwen zouden niet op deze manier op tv moeten komen wanneer het om mannenvoetbal gaat", stelt Barton onder meer.

"Kom op, laten we serieus zijn", vervolgde Barton. "Het is een volledig andere sport en dat moet je kunnen accepteren. We zullen dingen altijd anders zien. Het vrouwenvoetbal gaat geweldig en dat is prachtig, maar ik zal een vrouw nooit serieus kunnen nemen wanneer het om mannenvoetbal gaat", aldus Barton. In Engeland zijn er wel vaker schandalen na vrouwonvriendelijke acties in het mannenvoetbal. In 2011 werden commentators Andy Gray en Richard Keys nog ontslagen bij Sky Sports wegens vrouwonvriendelijke uitspraken.