Nieuws

Hierdoor kan Ajax mogelijke play-offs om Europees voetbal niet in de Arena spelen

Hierdoor kan Ajax mogelijke play-offs om Europees voetbal niet in de Arena spelen

27 februari - 11:55 Laatste update: 11:59

Mocht Ajax dit seizoen play-offs moeten spelen voor het behalen van Europees voetbal, dan komt het in de problemen. De thuisbasis van de Amsterdammers, de Johan Cruijff ArenA, biedt namelijk tussen de play-offs door plaats aan een concert, waar geen rekening is gehouden met mogelijke thuiswedstrijden van Ajax. Hoe dit precies zit, legt VoetbalNieuws.nl aan je uit.

Doordat Ajax de ArenA huurt en geen eigenaar is van de eigen thuisbasis, kan het dus ook worden verhuurd aan andere partijen. Laat dit eind mei nou net het geval zijn, als muziekgroep De Toppers shows geeft in Amsterdam. De Toppers treden namelijk op 24 en 25 mei op in de thuisbasis van de Amsterdammers. Hiermee is geen rekening gehouden met het feit dat Ajax wellicht deelneemt aan de play-offs voor Europees voetbal.

Shows van De Toppers gaat in ieder geval door

Ajax is onder leiding van John van 't Schip flink geklommen op de ranglijst, maar nu lijken de resultaten toch weer tegen te vallen. Van 't Schip heeft aangegeven dat zijn focus gericht is op het behalen van de vijfde plek. De teams die eindigen op de vijfde tot en met de achtste plaats in de Eredivisie spelen, afhankelijk van welke club de KNVB-beker wint, de play-offs voor een plek in de voorronde van de Conference League. De Toppers lijken hun concert in ieder geval niet te gaan verplaatsen, mocht dit nodig zijn.

Benno de Leeuw, de manager van De Toppers, heeft bevestigd dat er in het contract met de ArenA geen enkele restrictie is opgenomen die toestaat dat de concerten eind mei worden opgeschort vanwege eventuele verplichtingen van Ajax. "Schuiven met de concerten gaat niet", laat hij weten in gesprek met RTL Nieuws. "De productie is daarvoor veel te groot. Sterker nog; wij zijn er nu al met tientallen mensen mee bezig. Dat kan helemaal niet."

De Leeuw is benieuwd hoe Ajax het nu gaat oplossen. "Ze zullen de hoop nog hebben dat ze bij de eerste vier eindigen. Maar laten we eerlijk zijn: wie had ooit verwacht dat Ajax in deze situatie terecht zou komen? Als Ajax zijnde denk je daar denk ik niet aan." Wanneer Feyenoord de beker wint, doet het Ajax daarom een enorme gunst. De ploeg gaat dan, wanneer het als vijfde eindigt, de voorrondes van de Conference League in. Er hoeven dan dus geen play-offs aan te pas te komen.

Wanneer zijn de play-offs?

De halve finale van de play-offs staat op donderdag 23 mei gepland en de finale op zondag 26 mei. De Toppers treden op 24 en 25 mei op, waardoor het vrijwel onmogelijk wordt de wedstrijden in de Arena te kunnen spelen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!