Nieuws

'Slot had behalve Tottenham ook naar andere PL-club gekund, privéjet stond klaar'

'Slot had behalve Tottenham ook naar andere PL-club gekund, privéjet stond klaar'

04-12-2023 20:11

Arne Slot had afgelopen zomer naast Tottenham Hotspur ook naar Chelsea kunnen verkassen. Dat weet AD-journalist Mikous Gouka te melden. De coach besloot uiteindelijk om bij Feyenoord te blijven, na kampioen van Nederland te zijn geworden met de Rotterdammers.

Slot zou zelfs met een privéjet zijn opgehaald om te praten met de eigenaren van The Blues. 'Slot zal het zelf vast nergens bevestigen, maar ook de steenrijke Amerikaan Todd Boehly liet hem ophalen met een privéjet om in Engeland te praten over een toekomst bij Chelsea. Maar ook Chelsea werd niet de nieuwe club van Slot. Hij bleef in de Kuip om Feyenoord beter te maken', schrijft Gouka.

Chelsea koos er uiteindelijk voor om Mauricio Pochettino aan te stellen als nieuwe trainer. De Argentijn kreeg een waslijst aan nieuwe spelers voorgeschoteld, die voor miljoenen werden binnengehaald. Succes levert het tot dusver echter nog niet bepaald op. De ploeg staat op een teleurstellende tiende plaats in de Premier League.

Gouka denkt daarom dat het niet onwaarschijnlijk is dat Chelsea binnenkort weer bij Slot aanklopt, mocht de club ertoe besluiten om Pochettino op straat te zetten. 'Zeker als Feyenoord de tweede plek, de KNVB-beker en de Europa League als nieuwe hoofddoelen vastlegt. En misschien nog wel belangrijker: dat het de laatste jaren zo verwende publiek die doelen óók omarmt. Dan staat Chelsea zo weer op de stop voor Slot', klinkt het.

Bekijk de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Kevin Hofland, Willy van de Kerkhof, een terugblik op Feyenoord - PSV, de buitenkansjes op de transfermarkt voor Ajax én de top drie grootste talenten uit de Eredivisie!