Nieuws

Wie is Jaydon Banel, de basisdebutant die Steven Berghuis vervangt?

Wie is Jaydon Banel, de basisdebutant die Steven Berghuis vervangt?

05-12-2023 19:57 Laatste update: 18 februari - 13:40
1

Jaydon Banel maakte begin dit seizoen op negentienjarige leeftijd zijn debuut bij Ajax in het Europa League-duel met Olympique Marseille. Zondagmiddag staat de buitenspeler voor zijn basisdebuut tegen NEC. Wie is dit jonge aanvalstalent? VoetbalNieuws schetst het beeld van de jongeling. 

Geboren en getogen Amsterdammer

Jaydon Banel werd op 14 oktober 2004 geboren in Amsterdam. De aanvaller begon met voetballen bij het plaatselijke (en zeer Amsterdamse) Zeeburgia, maar in 2012 zag Ajax al iets in de speler. Op achtjarige leeftijd maakte Banel de overstap naar de jeugdopleiding van de topclub. Op 30 november van dit jaar maakte Banel zijn debuut voor Ajax 1, tegen Olympique Marseille. In januari 2022 was het debuut bij Jong Ajax een feit: de aanvaller verving Naci Ünüvar. 

Banel tekende in juni 2022 zijn eerste profcontract bij Ajax en de speler ligt tot 2025 vast in de hoofdstad. Voor de gemiddelde voetbalkijker zal Banel nog geen household name zijn, gezien de twee korte invalbeurten van de aanvaller. 

Basisdebuut in de Johan Cruijff Arena

Op 18 februari 2024 zal een jongensdroom uitkomen voor Banel. De jonge aanvaller mag door afwezigheid van Steven Bergwijn en Steven Berghuis zijn basisdebuut maken tegen NEC. Banel krijgt van trainer John van 't Schip de voorkeur boven onder meer zomeraankoop Carlos Forbs en dat spreekt vertrouwen uit richting het eigen jeugdproduct.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!