Reactie

Jansen slachtoffert De Wit opnieuw bij AZ: 'Daar zijn deze jongens iets beter in'

Jansen slachtoffert De Wit opnieuw bij AZ: 'Daar zijn deze jongens iets beter in'

30-11-2023 19:03

Dani de Wit is zijn basisplaats kwijt bij AZ. De aanvallende middenvelder die normaal gesproken als één van de eerste spelers op het wedstrijdformulier van Pascal Jansen stond, is gepasseerd voor Djordje Mihailovic, die over meer ‘creativiteit’ beschikt.

Het is niet de eerste keer dat De Wit niet de aftrap begint. Naast het duel van vanavond tegen Zrinjski Mostar moest de middenvelder het afgelopen zondag ook al met een plek op de bank doen tegen FC Volendam

"De ploeg groeit en ontwikkelt zich", begint Jansen in gesprek met Veronica. De oefenmeester legt vervolgens zijn keuze uit. "We willen de lijn van afgelopen zondag doorzetten, met iets meer creativiteit in de middenlinie en met een andere manier van voetballen. Dani heeft heel veel kansen gehad en ook goede dingen laten zien, maar ik heb ook uitgelegd wat ze zoeken op het middenveld. Daar zijn deze jongens iets beter in", besluit hij.

Naast De Wit moet AZ het ook stellen zonder Sven Mijnans. De afgelopen jaar van Sparta Rotterdam overgekomen middenvelder kampt met een blessure.