Andy van der Meijde en Wesley Sneijder over Ajax in de Europa League

'Kenmerkend dat Ajax moeite heeft in de Europa League, verwacht er niet veel van'

30 november om 17:54

Andy van der Meijde en Wesley Sneijder hebben nog steeds grote vraagtekens bij het spel van Ajax. Volgens de analisten van Veronica Offside is het tekenend dat de Amsterdammers in de Europa League geen potten weten te breken.

Donderdagavond gaat Ajax op bezoek bij Olympique Marseille, in een Zuid-Franse heksenketel. Sneijder verwacht een moeilijke wedstrijd, zo vertelt hij voor de camera's van De Telegraaf. "Ze hebben wel wat vertrouwen nu, na toch een aantal zeges. In Europa hebben ze het nog niet echt waar kunnen maken, maar laten we hopen dat ze die 5-0 (tegen Vitesse, red.) mee kunnen nemen richting de wedstrijd van Marseille."

"Verwacht er maar niet veel van", reageert Van der Meijde. Ajax moet winnen om serieus kans te houden op overwintering. "We moeten heel eerlijk zijn. We hebben dan met 5-0 gewonnen van Vitesse, maar die speelden met een dove, een blinde en een manke op het veld. Het doet mij pijn. Ik ben een Ajacied. Ik hou van mijn club. Het is nog niet goed. Die Van 't Schip is een goede trainer. Ik denk dat hij spelers wel wakker kan maken, maar je mist nog wel de kwaliteiten die je normaal bij Ajax ziet. Het lek is nog niet boven."

Sneijder is het ermee eens. Waar Ajax in de voorgaande jaren nog indruk maakte in de Champions League, staat het momenteel onderaan de poule in de Europa League. "Het is ook wel kenmerkend. Als je nu in de Europa League al moeite hebt, maar jarenlang op het hoogste niveau bovenin hebt meegedraaid, dan is dat verschil des te groter en ook moeilijker te bevatten."

Olympique Marseille – Ajax begint donderdagavond om 21.00 uur. VoetbalNieuws doet via Langs de Lijn live verslag van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog vind je hier!