Nieuws

Vermoedelijke opstelling AZ: Jansen moet noodgedwongen wisselen op middenveld

Vermoedelijke opstelling AZ: Jansen moet noodgedwongen wisselen op middenveld

30-11-2023 11:14

Pascal Jansen moet noodgedwongen wisselen in zijn basiselftal van AZ, nu Sven Mijnans komende tijd geblesseerd aan de kant staat. De middenvelder, die afgelopen weekend nog de rol van aanvallende middenvelder vertolkte, kampt met een knieblessure. In de cruciale thuiswedstrijd tegen Zrinjski lijkt Djordje Mihailovic nu in de basis te gaan starten.

Afgelopen weekend paste Jansen tegen FC Volendam al enkele wijzigingen aan zijn basiselftal aan, waar Dani de Wit genoegen moest nemen met een plek op de bank. Het middenveld van AZ werd naast Mijnans ingevuld door vaste kracht Jordie Clasie en huurling Tiago Dantas. Na het uitvallen van Mijnans mocht Mihailovic na rust binnen de lijnen komen. Zo bleef De Wit uiteindelijk de gehele wedstrijd op de bank in Alkmaar zitten. De verwachting is dat donderdagavond hetzelfde trio aan de aftrap zal verschijnen.

Thuis tegen Zrinjski zal de Jansen wederom een beroep doen op de vertrouwde verdediging, bestaande uit Yukinari Sugawara, Bruno Martins Indi, Riechedly Bazoer en David Møller Wolfe, waar Mathew Ryan tussen de palen zal verschijnen. In de aanval lijken de doelpuntenmakers van afgelopen zondag Ruben van Bommel en Vangelis Pavlidis dit vanavond weer te mogen doen. Het duo zal worden vergezeld door Ernest Poku, die afgelopen weekend ook de voorkeur kreeg boven Myron van Brederode.

Vermoedelijke opstelling AZ: Ryan; Sugawara, Bazoer, Martins Indi, Møller Wolfe; Dantas, Mihailovic, Clasie; Poku, Pavlidis, R. Van Bommel.