Backs AZ krijgen lof na Volendam

Wolfe en Sugawara bewierookt: 'Voetballend de beste back van Nederland'

27 november 2023 om 11:25

Yukinari Sugawara en David Møller Wolfe kregen veel lof na hun wedstrijd tegen Volendam. Karim El Ahmadi was zeer te spreken over de twee en stipte zelfs aan dat hij een van de twee de beste voetballende back van Nederland vond. AZ won makkelijk van Volendam, het duel eindigde in 3-0.

"Beide backs vond ik vandaag echt heel sterk spelen", zegt El Ahmadi in het programma Dit was het weekend van ESPN. "In de eindpass, maar ook in de overlap vond ik beide echt heel sterk spelen. Sugawara is voor mij misschien wel de beste voetballende back van Nederland."

Desgevraagd ligt hij zijn mening verder toe over waarom hij zo positief is over de Japanner. "Hij speelt goed naar binnen, kan er overheen vliegen en heeft een goede voorzet. Daarnaast heeft hij ook nog best een redelijk schot. Tuurlijk als hij echt tegen een goede linksbuiten komt, dan zal hij het misschien wel lastig krijgen. Alleen aanvallend vind ik hem echt een meerwaarde voor dit AZ."

Ook Møller Wolfe kon rekenen op complimenten van de oud-Feyenoord middenvelder. "Ik vond hem verdedigend altijd al wel goed, maar de laatste tijd vind ik hem aanvallend ook steeds beter worden. Als je hem vergelijkt met Milos Kerkez en wat ze hadden was hij wat minder, maar je ziet toch dat AZ de scouting weer goed op orde heeft."