'Groningen houdt voet bij stuk en weigert biedingen op Strand Larsen'

28 juni om 09:55

FC Groningen heeft de biedingen van Bologna FC op Jörgen Strand Larsen van tafel geveegd, dat meldt Voetbal International. De Italiaanse club heeft zijn pijlen gericht op de Noorse aanvalsleider, maar zal daar wel een riant bedrag voor moeten aftikken.

Strand Larsen ziet zijn 'droomtransfer' als sneeuw voor de zon verdwijnen. De 22-jarige Noor geniet interesse van verschillende Europese ploegen, waardoor Groningen in een luxepositie verkeerd. De aanvalsleider ligt nog tot de zomer van 2024 vast in Groningen, waardoor de Eredivisionist de nodige miljoenen hoopt binnen te harken. Bologna wil tot op heden nog niet meewerken om de clubkas van de Trots van het Noorden flink te spekken. De Italianen willen naar verluidt niet veel meer betalen dan zes miljoen, waardoor de transfer spaak lijkt te lopen

Gezien de uitgaande transfers van onder meer Bjorn Meijer, Gebriel Gudmundsson en Azor Matusiwa, is Groningen niet genoodzaakt om Strand Larsen te verkopen. De Noorse aanvaller blijkt tot nu toe een schot in de roos van Groningen. Hij kwam in 2020 over van het Noorse Sarpsborg 08. Destijds werd er ruim één miljoen euro betaald voor de goaltjesdief. Strand-Larsen maakte het afgelopen seizoen indruk in de Eredivisie en scoorde veertien keer in 32 wedstrijden. Ook gaf de Noor twee assists.