Nieuws

Oranje-speler baart opzien: 'Waar was hij allemaal niet mee bezig na afloop?'

Oranje-speler baart opzien: 'Waar was hij allemaal niet mee bezig na afloop?'

22-11-2023 22:58

Het 'vreemde gedrag' van Wout Weghorst is volgens Martijn Krabbendam geen reden om het niet te selecteren voor de EK-selectie. Weghorst had het zaterdag na afloop van Nederland – Ierland aan de stok met NOS-verslaggever Arman Avsaroglu.  

"Nee hoor, hij maakt gewoon zijn doelpunten", vertelt Krabbendam bij Voetbalpraat op ESPN. De Feyenoord-watcher zag dat Weghorst zijn waarde had voor Oranje. "Hij is wel belangrijk geweest deze kwalificatie. Twee winnende doelpunten tegen Ierland."  
 
Tafelgenoot Sjoerd Mossou schreef in zijn column voor het Algemeen Dagblad dat Weghorst de ‘merkwaardigste voetballer die ooit in Oranje speelde’. "Sjoerd heeft natuurlijk wel gelijk. Van mij hoeft het ook niet", geeft Krabbendam aan, die zich heeft verbaasd over het juichen van de spits na zijn doelpunt tegen Ierland. "Waar was hij allemaal niet mee bezig na afloop? Blind op zijn voorhoofd kussen, dan weer die troosten, dan weer juichen. Op de grond gaan liggen." 
 
Mossou zou Weghorst toch meenemen naar het EK. "Het feit dat hij zich regelmatig zo raar gedraagt is geen reden om hem wel of niet te selecteren. Zo lang dat in de groep maar geen thema is. Je wil op een EK natuurlijk wel een selectie hebben die samen een groep vormt", aldus de columnist.