Lionel Scaloni gaat Argentinië mogelijk verlaten

Succescoach wereldkampioen Argentinië hint op vertrek: 'Ik moet nadenken...'

22 november 2023 om 21:33
Laatste update: 22 november 2023 om 22:40

Lionel Scaloni, bondscoach van Argentinië, heeft na afloop van de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Brazilië een opvallende uitspraak gedaan. Hij moet nadenken over zijn toekomst bij de wereldkampioen, ondanks een contract tot 2026. 

Argentinië won dankzij een doelpunt van Nicolas Otamendi met 1-0 van de Brazilianen. Scaloni ging op de persconferentie in op zijn toekomst. "Deze spelers hebben mij en mijn staf heel veel gegeven, maar ik moet nadenken over wat ik ga doen", zei hij na de zege. "Het is moeilijk om door te blijven gaan, ook met blijven winnen. De lat ligt heel hoog." 
 
Scaloni zwaait sinds 2018 de scepter bij de Argentijnen. "Dit is geen afscheid, maar voor mij is het echt tijd om goed na te denken. Ik zal het ook bespreken met de bondsvoorzitter en de spelers", aldus de 45-jarige bondscoach. Otamendi was na afloop verrast door de woorden van Scaloni. "Dit is iets waarover we intern met elkaar moeten gaan praten. We hebben het er nog niet over gehad in de kleedkamer omdat sommige jongens behandeld werden of bij de dopingcontrole zaten."