Borna Sosa kreeg extra motivatie bij Kroatië

Ajacied Sosa blinkt met assist uit bij Kroatië: 'Dat was voor mij extra motivatie'

22 november 2023 om 13:41

Borna Sosa voelde dinsdagavond extra veel motivatie om goed bij Kroatië te spelen, zo vertelt hij in gesprek met de Kroatische media. De linksback van Ajax was met een assist belangrijk bij de 1-0 zege op Armenië, waardoor zijn land geplaatst is voor het EK 2024 in Duitsland.

Sosa kreeg net als Eredivisie-spelers Josip Sutalo en Luka Ivanusec een basisplaats bij Kroatië. De linksback deed al snel wat hij nu bij Ajax doet en in het verleden veel bij VfB Stuttgart deed: assisten. Na een scherpe voorzet bij de eerste paal kopte spits Ante Budimir raak.

Na afloop was een 'extra gemotiveerde' Sosa blij met zijn aandeel. "In Stuttgart gaf ik elk seizoen meer dan tien assists”, begint de verdediger, die daar zijn motivatie uit putte. "Dat was voor mij alleen maar een extra motivatie om het beter te doen. Er viel vlak rust een last van onze schouders af. We begonnen de tweede helft veel kalmer", besluit hij.

Bij Ajax is Sosa ook al aardig bezig om zijn plus tien assists-reputatie op te poetsen. Na tien officiële wedstrijden voor de Amsterdammers staat de teller al op vier.