Opstellingen

Opstelling Oranje: Koeman speelt met vleugelaanvallers tegen dwergstaat Gibraltar

Opstelling Oranje: Koeman speelt met vleugelaanvallers tegen dwergstaat Gibraltar

21-11-2023 19:32 Laatste update: 20:01

Ronald Koeman heeft zijn 5-3-2 systeem over boord gegooid tegen Gibraltar. De bondscoach van het Nederlands elftal heeft plek voor vier verdedigers, waaronder Jordan Teze. In de voorste linie mogen Donyell Malen en Calvin Stengs aan de buitenkant beginnen.

Koeman werd maandag op de persconferentie al gevraagd naar in welk systeem hij zou gaan aantreden tegen Gibraltar, en toen lachte hij de smeekbede van Valentijn Driessen voor 4-3-3 nog weg door te stellen dat 'de backs ook buitenspelers zijn'. Toch liet hij daarna doorschemeren het liefst met vier verdedigers te spelen en dat gaat nu ook gebeuren.

In die viermansdefensie is naast Teze ook plaats voor Stefan de Vij, captain Virgil van Dijk en Quilindschy Hartman. De Vrij maakte een goede beurt tegen Ierland en wordt daarvoor beloond.

Het middenveld wordt totaal anders ingevuld dan tegen Ierland. Mats Wieffer, Joey Veerman en Teun Koopmeiners spelen met z'n drieën op het middenveld. Waarschijnlijk is laatstgenoemde de meest vooruitgeschoven pion, aangezien hij dat bij Atalanta Bergamo ook vaak is.

Malen en Stengs mogen gaan laten zien hoe goed ze in de één-tegen-één zijn. De twee buitenspelers flankeren Wout Weghorst, die na zijn interview van afgelopen zaterdag de meest veelbesproken man van Nederland werd. Het duel met Gibraltar begint om 20.45.

De opstelling van Oranje: Verbruggen; Teze, De Vrij, Van Dijk, Hartman; Wieffer, Veerman, Koopmeiners; Stengs, Weghorst, Malen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!