Nieuws

Deze landen kunnen zich vanavond plaatsen voor het EK 2024 in Duitsland

Deze landen kunnen zich vanavond plaatsen voor het EK 2024 in Duitsland

21-11-2023 19:20

Al twintig landen hebben zich geplaatst voor het EK van 2024 in Duitsland. Daar is Nederland er één van, maar buiten de play-offs om is er nog één ticket dat direct recht geeft op de groepsfase van het toernooi. Kroatië en Wales vechten vanavond uit naar welk land dit ticket gaat.

De situatie in Groep D

Kroatië en Wales zitten in een poule met groepshoofd Turkije dat zich al geplaatst heeft voor het EK. De Kroaten ontvangen Armenië met in totaal dertien punten, terwijl de Welschmen het met in totaal elft punten in eigen land opnemen tegen de Turken.

Een verschil punten maakt de twee wedstrijden al interessant om te volgen, maar er is nog een negatief scenario waardoor het wel eens mis zou kunnen gaan voor Kroatië. Het onderlinge resultaat met Wales is namelijk negatief in het nadeel van de halve WK-finalist en dus zou een gelijkspel tegen Armenië er wel eens voor kunnen zorgen dat Wales de tweede plek overneemt, mits het zelf wint van Turkije. Kroatië is dan ook zeer gebaat bij een overwinning om dat scenario definitief de prullenbak in te laten verdwijnen.