Nieuws

Twee verschillende voetballers bij Ajax en Jong Oranje: 'Dan zwemt hij'

Twee verschillende voetballers bij Ajax en Jong Oranje: 'Dan zwemt hij'

21-11-2023 08:55 Laatste update: 08:55

Marciano Vink ziet een verschil tussen de Kenneth Taylor die bij Ajax speelt en die van jong Oranje. Vooral zijn positie op het veld en zijn rol zijn verschillend. Al komt de Ajax-middenvelder ook steeds meer in zijn kwaliteiten te voetballen bij Ajax.

"Hij is een speler die anderen in stelling kan brengen en goed kijkt wie er vrij staat", zei Vink voor de camera's van ESPN na de wedstrijd van jong Oranje tegen jong Zweden. "Hij is heel dynamisch rond de zestien. Dat is het grote verschil. Bij Ajax komt hij in ruimtes te voetballen en zwemt hij."

Wel ziet de analist dat de rol van Taylor steeeds meer veranderen. "Hij komt bij Ajax heel weinig in en rond de zestien. Tegen Almere City speelde hij al veel dichter bij Brian Brobbey. Zo speelt hij ook bij Jong Oranje. Daar speelt hij veel meer rond de zestien."

Onder Erik ten Hag speelde de middenvelder ook al vanuit die andere rol en dus is deze niet nieuw. "Het is ook de rol die hij had toen Ten Hag hem voor het eerst bracht. Ajax zat een beetje vast, er was weinig beweging voorin. Toen kwam Taylor erin, want hij bracht de energie en dynamiek naar voren toe. Dat bracht ze ook het kampioenschap. In de jaren erna zie je dat hij meer als controleur wordt gebruikt en als box-to-box-middenvelder en dat is nu net niet zijn kracht."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!