Opinie

Irritatie rondom Weghorst: 'Op zoek naar een erkenning van iets wat hij niet is'

Irritatie rondom Weghorst: 'Op zoek naar een erkenning van iets wat hij niet is'

20-11-2023 20:51

Rafael van der Vaart en Khalid Boulahrouz hebben zich zaterdagavond geïrriteerd aan het interview dat Wout Weghorst gaf tegenover de NOS. De spits van het Nederlands elftal stelde dat journalisten vaak te negatief zijn en uitte openlijk zijn woede voor de camera's. Volgens de analisten van Ziggo Sport-talkshow Rondo zou het beter zijn wanneer hij zich niet met zulke randzaken bezighield.

Van der Vaart stelt in eerste instantie fan te zijn van Weghorst. "Hij haalt echt het maximale uit z'n carrière. Hij is niet de beste spits die we hebben gehad, maar hij gaat altijd all-in en is er ook trots op dat hij in het Nederlands elftal speelt", aldus de oud-speler van Oranje. "Maar wat hij dan zaterdag deed… Dat verongelijkte, dat wij maar kritiek hebben en dan boos worden op een journalist van de NOS. Dan brokkelt dat weer zó makkelijk af. Ik vind het zó jammer voor hem.'

Volgens de voormalig middenvelder moet Weghorst daar dan ook niet mee bezig zijn. "Als hij gewoon zo door gaat… Koeman houdt van hem en stelt hem ook altijd op. Joh, je hebt weer de beslissende gemaakt, dan lach je iedereen uit. Maar ga niet met die gebaartjes komen. Dan gaat dat andere ook weer zwaar wegen. Dat is jammer."

"Hij heeft natuurlijk ook niet de status die Kluivert, Van Nistelrooij, Van Basten had", voegt Van der Vaart daaraan toe. "Hij moet gewoon blij zijn dat hij elke keer dat shirt aan mag doen. Ik dacht dat hij dat elke keer was. Maar hij vindt het toch allemaal wel heel erg terecht dat hij elke keer speelt."

Volgens Boulahrouz ligt de oorzaak voor Weghorsts irritatie wellicht dan ook in dat laatste. "Ik denk dat hij op zoek is naar een erkenning van iets wat hij niet is. Een tijdje geleden had hij ook een interview wat om zijn kwaliteiten ging, dat dat onderbelicht werd of niet belangrijk was. Hij wordt iedere keer geselecteerd door Koeman. Dat is iets wat belangrijk voor hem moet zijn. Wat wij hier aan tafel zeggen of andere analisten zeggen, daar moet hij lekker schijt aan hebben. Maar elke keer daar in de catacomben gaan staan, geïrriteerd, negatief. Dan zit je er al mee. Hij wil niet ergens naartoe, maar duwt het interview wel die kant op. En dat is een beetje jammer."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!