Nieuws

Oranje oefent hoogstwaarschijnlijk tegen Duitsland: 'Als we ze niet loten'

Oranje oefent hoogstwaarschijnlijk tegen Duitsland: 'Als we ze niet loten'

20-11-2023 15:45 Laatste update: 15:45

Ronald Koeman heeft verklapt dat Duitsland een van de oefentegenstanders wordt voor Nederland. Richting het EK komt Oranje nog één keer bij elkaar en dan speelt Nederland hoogstwaarschijnlijk tegen Die Mannschaft. Wel is het zaak dat ze dan niet aan elkaar worden gekoppeld in de loting.

"Qua oefenwedstrijden ligt alleen Duitsland vast", vertelt Koeman op de persconferentie voor de wedstrijd met Gibraltar. "We zullen uit tegen Duitsland spelen, maar dan moeten wij ze niet loten voor de groepsfase."

Het Nederlands elftal komt nog één keer bij elkaar voor het afreisd naar Duitsland voor het EK. Hoogstwaarschijnlijk speelt Oranje dan twee duels, maar daarvoor is eerst de loting voor het toernooi. "Tuurlijk zijn we daar mee bezig, we wachten de loting af. Het zitten in pot drie is helemaal niet zo ongunstig. Ik heb gezien wie in pot twee zitten. Het moet meezitten met de loting, uiteindelijk willen we ver komen en winnen."

Op 2 december zal de loting voor het Europees kampioenschap 2024 in Duitsland plaatsvinden. Nederland zit daarbij virtueel in pot drie, waardoor een potentiële 'groep des doods' mogelijk is. De loting start om 18.00 uur.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!