Nieuws

Geen blessurezorgen meer voor Oranje: 'Iedereen is fit en beschikbaar'

Geen blessurezorgen meer voor Oranje: 'Iedereen is fit en beschikbaar'

20-11-2023 15:25 Laatste update: 15:25

Ronald Koeman heeft geen blessurezorgen meer voor de wedstrijd met Gibraltar. Wel gaat hij een aantal wijzigingen doorvoeren, maar vooral om andere spelers aan het werk te zien. Eén speler is wel zeker van zijn basisplaats.

"Ja. Iedereen is fit", zegt Koeman op de persconferentie voor de wedstrijd met de dwergstaat. "Ze willen allemaal heel graag spelen, dus dat is mooi. Dat kan zijn. Het kan ook zijn dat het gaat om momenten in de vorige wedstrijd. Met de aanvoerder bespreek ik ook andere zaken. We gaan wat posities wijzigen, is niet zo belangrijk."

Wel is Stefan de Vrij zeker van zijn basisplaats. "In zekere zin is dat zo. Wie mee gaat, die speelt", lachte de bondscoach. Toch was De Vrij wel zeer gebrand om zichzelf te laten zien. "De bondscoach heeft enorm veel keuze. Ik was erg gebrand om te laten zien dat ik er ook bij hoor. Veel opties, in maart en juni niet bij gezeten. Uiteindelijk zijn de keuzes aan de bondscoach."

Toch verandert Koeman zijn basisopstelling op verschillende plekken. "Gaat vooral om een aantal andere spelers op te stellen en te kijken. Het is ook goed dat andere spelers een kans krijgen. Dat wil niet zeggen dat als je met 3 of 2 speelt dat het aanvallender is dan met 3 (over de verdediging). De tegenstand is normaal gesproken minimaal, eerste wedstrijd niet goed gedaan."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!

logo

Gibraltar

  • 0
  • 6
FT
  • Wedstrijd
  • Opstelling
  • Statistieken

WEDSTRIJD INFO


Datum
dinsdag 21 november 2023
Stadion
Estádio Do Algarve
Aftrap
20:45
Scheidsrechter
Kardeşler