Nieuws

De grote afwezigen: deze landen zijn komende zomer niet aanwezig op het EK 2024

De grote afwezigen: deze landen zijn komende zomer niet aanwezig op het EK 2024

20-11-2023 11:25 Laatste update: 27 maart - 10:45

De kwalificatie voor het EK 2024 is officieel ten einde! Afgelopen interlandperiode streden er nog twaalf landen tijdens de play-offs voor de drie laatste EK-tickets. Zo zien we Polen, Oekraïne en Georgië komende zomer terug in Duitsland. VoetbalNieuws zet de landen die al definitief zijn uitgeschakeld voor deelname aan het EK 2024 op een rijtje!

Waar er nog een aantal wedstrijden in de groepsfase van de EK-kwalificatie op het programma staan, is het per groep voor een aantal landen al onmogelijk om zich te plaatsen voor het EK. Deze landen zijn definitief uitgeschakeld in de race om een EK-ticket.

Naast de onderstaande landen, is Rusland sinds september 2022 verbannen van deelname aan de kwalificatie voor het EK 2024. Dit als straf voor de invasie van Oekraïne.

Landen definitief uitgeschakeld voor het EK 2024

Groep A: Cyprus en Noorwegen
Groep B: Gibraltar en Ierland
Groep C: Noord-Macedonië en Malta
Groep D: Armenië en Letland
Groep E: Faeröer Eilanden
Groep F: Zweden
Groep G: Bulgarije, Litouwen en Montenegro
Groep H: Noord-Ierland en San Marino
Groep I: Andorra, Belarus en Kosovo
Groep J: Liechtenstein

Uitgeschakeld na de play-offs: Finland, Estland Wales; Bosnië en Herzegovina, Israël, IJsland; Luxemburg, Kazachstan en Griekenland.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!