Nieuws

Van Hanegem wijst nieuwe Oranje-keeper aan: 'Hij is nog geen zekerheidje gebleken'

Van Hanegem wijst nieuwe Oranje-keeper aan: 'Hij is nog geen zekerheidje gebleken'

19-11-2023 22:18
3

Willem van Hanegem ziet in Bart Verbruggen niet de ideale keeper voor het Nederlands elftal. De oud-voetballer ziet veel liever Feyenoord-doelman Justin Bijlow onder de lat bij Oranje.

Verbruggen kreeg tegen Ierland de voorkeur boven Bijlow en Mark Flekken, maar maakte geen onuitwisbare indruk. 'Zo moeten we bij de blunder van Bart Verbruggen ook niet zeggen: ach, het was buitenspel toen hij hem door zijn benen liet gaan. Want dat wist hij helemaal niet. Het blijft toch zoeken onder de lat bij ons, want na Mark Flekken is ook Verbruggen nog geen zekerheidje gebleken. Ik denk dat Justin Bijlow uiteindelijk de beste is', stelt Van Hanegem in zijn column voor het AD.

Over Jerdy Schouten is Van Hanegem iets positiever. 'Jerdy Schouten zei gelukkig zelf dat hij er de eerste helft niet veel van bakte. Schouten zit er in mijn ogen goed in. Hij kan straks naast Frenkie de Jong gaan spelen op het EK. Maar dat kan Mats Wieffer ook, hoor. Die schrijven ze al snel weer af, maar dat is onzin.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!