Nieuws

Chaos bij de Tsjechen: drietal uit de selectie gezet na bezoek aan nachtclub

Chaos bij de Tsjechen: drietal uit de selectie gezet na bezoek aan nachtclub

19-11-2023 19:21 Laatste update: 19:24

Vladimir Coufal, Jakub Brabec en Jan Kuchta zijn daags voor het duel met Moldavië uit de Tsjechische selectie gezet. Het drietal bezocht een nachtclub en moet het cruciale kwalificatieduel missen.

Als de Tsjechen maandagavond minimaal een punt pakken tegen Moldavië is deelname aan het EK in Duitsland een feit. De voorbereiding op het cruciale duel verloopt niet al te soepel. Kuchta, Brabec en Coufal zijn weggestuurd na een bezoek aan de nachtclub. Bondscoach Jaroslav Silhavy baalt flink van de misdragingen. "Ze hebben er spijt van en hebben excuses aangeboden tegenover de ploeg, maar dat is helaas niet genoeg", zei hij op een persconferentie.

"Ze realiseren zich wat ze het team hebben aangedaan. Maar het is gebeurd en ze moeten de consequenties accepteren", aldus de bondscoach van Tsjechië, dat op het vorige EK het Nederlands elftal uitschakelde in de achtste finales.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!