Opinie

Nieuwe Ajax-trainers geopperd: 'Hij staat tweede en speelt écht goed voetbal'

Nieuwe Ajax-trainers geopperd: 'Hij staat tweede en speelt écht goed voetbal'

17-11-2023 19:23

Francesco Farioli en Jordi Cruijff zijn volgens Dennie van Laar, de hoofdredacteur van VoetbalPrimeur, twee uitstekende opties om John van 't Schip binnenkort op te volgen als trainer van Ajax. In de #DoneDeal-podcast bespreekt hij samen met Kaj Ramsteijn en Ben Rienstra de mogelijke kandidaten voor de vacature in Amsterdam.

Ajax gaat na de interim-periode van Van 't Schip immers op zoek naar een 'jonge, vooruitstrevende en innoverende coach met goede ideeën'. Wanneer dat profiel wordt geschetst, laat Ramsteijn een opvallende naam de revue passeren. "Dan heb je die Will Still (van Stade de Reims, red.). Dat is wel een hele bijzondere, want hij is eigenlijk een Football Manager-fanaat", aldus de tafelgast. "Hij is op zijn 24e samen met zijn broer video-analist geworden. Hij is zo in het trainersvak gerold, zit nu bij Reims en die hebben het er zelfs voor over om boetes te betalen omdat hij zijn trainerspapieren nog niet heeft."

Ramsteijn plaatst daarbij wel een grote kanttekening. "Het is meer een motivator en het druk zetten doet hij heel erg goed. Dus niet iemand die heel erg fantastisch voetbal speelt, à la De Zerbi. Maar dat is wel iemand die daaraan voldoet."

(Tekst gaat verder onder de video)

Luister hieronder de hele aflevering van #DoneDeal, waarin Rienstra onder andere vertelt over zijn samenwerking met Peter Bosz en zijn periode met Emmanuel Adebayor als teamgenoot!

Van Laar komt uit bij Farioli, de huidige trainer van OGC Nice. "Hij staat daar nu tweede en speelt echt goed voetbal. Hij heeft onder andere Pablo Rosario naar rechtsback gehaald. Die speelt nu eigenlijk als extra middenvelder en schuift in." Volgens hem zit het voetbal van Nice uitstekend in elkaar. "En hij heeft ook met De Zerbi gewerkt, was onder andere keeperstrainer, heeft naam gemaakt in Turkije en bij Nice de kans gekregen. Met een relatief beperkt budget doet hij het heel goed. Hij kijkt echt naar de kwaliteiten van een speler en benut die dus echt." "Pascal Jansen dan, van AZ? Dat vind ik ook wel een goede", vult Rienstra aan. "Arne Slot heeft het daar geweldig gedaan, maar hij neemt het moeiteloos over."

Van Laar reageert vervolgens nog op de vraag om een Nederlandse coach, waar Ramsteijn Wim Jonk noemt. "Als ik dan toch iemand nog naar voren zou schuiven, dan is het Jordi Cruijff. Al is het in een andere rol, bij de club betrekken. Is er iemand die dat beter kan uitdragen dan de zoon van? En ook Xavi is helemaal weg van hem op tactisch vlak. Als dat iemand is met wie hij wekelijks spart, dan zou ik daar zeker een lijntje naar uitgooien."

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!