Breaking news

Van Praag vertelt: Kroes definitief niet eerder van start als Ajax-directeur

Van Praag vertelt: Kroes definitief niet eerder van start als Ajax-directeur

17-11-2023 16:36 Laatste update: 16:37
4

Het is officieel. Alex Kroes gaat pas vanaf 24 maart aan de slag als algemeen directeur van Ajax. Dat heeft Michael van Praag, de voorzitter van de raad van commissarissen, vrijdag bekend gemaakt tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering.

"We hadden Kroes graag eerder gehad. AZ trok tot mijn grote onbegrip de stekker uit de gesprekken", wordt Van Praag geciteerd door de NOS. Hij vertelt hoe hij samen met Louis van Gaal probeerde om Kroes eerder los te weken. Dat gebeurde echter zonder succes, want de Alkmaarders houden de bestuurder aan zijn geldende concurrentiebeding.

De Amsterdammers hoopten dat Kroes wellicht vanaf begin januari aan de slag zou kunnen, maar daar kan dus een streep doorheen. Bij Ajax wordt de 49-jarige, die bij AZ werkte als Directeur International Football Strategy, de opvolger van Jan van Halst. Die is momenteel interim-algemeen directeur na het vertrek van Edwin van der Sar.

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!